Sivut

sunnuntai 30. kesäkuuta 2019

Seitsemäs ja kahdeksas tunika

Eilen illalla kuului vierestäni lause 'onkohan jo mopo karannut käsistä' kun silitin näitä kahta Peppi-mekkoa/tunikaa. No näin voin kyllä itsekin rehellisesti todeta 😂. Ja voihan olla, että ensi kesänä ei enää huvita ommella yhtään mitään... kun ompelukiintiö täyttyykin jo tänä kesänä.

Joka tapauksessa nyt tuntuu niin mukavalta saada sopivia ja yksilöllisiä vaatteita. 'Mie ite' Tuskin tarvitsee toisiin samanlaisiin vaatteisiinkaan törmätä. Olen aina tykännytkin yksilöllisistä ja itsetehdyistä vaatteista, ihmetellä täytyy miksen ole jo aiemmin ryhtynyt päivittämään vaatekaappiani. No totuus lienee tämä: olen aina salaa toivonut pääseväni näistä kertyneistä liikakiloistani eroon ja ajatellut hankkivani sitten pienempiä vaatteita. Eli sitku, sitten kun! Vaan onneksi kuukausi sitten oivalsin, että pitää toimia tässä ja nyt!!! Jos siis meinaan koskaan saada mieluisia uusia ja itsetehtyjäkin vaatteita!

Ja netistä saa kivasti ideoita ja inspiraatiota. Facebookin ryhmä Ompeluelämää muodokkaille naisille onkin antanut tänä keväänä suuren sysäyksen miulle, Singerin alla lapsena kasvaneelle. Äidilläni on edelleen sama Singer, mie oon itse tykännyt Berninasta, toinen jo menossa.  Ja tuleehan miulle kolme kaavalehteäkin: Ottobre Woman, Kotiliesi käsityö ja Suuri Käsityö. Lapsille tykkäsin ommella paljon Ottobre -lehdestä, mutta lopetin sen tilaamisen, kun lastenvaatteiden ompelu hiipui pois lastemme kasvettua ja aikuistuttua. 


Vaikka kaava on ollutkin näissä melkein aina sama, niin kuoseilla saa kivasti vaihtelua.

Nämä vaaleat värit eivät tosin ole omimpia värejäni, mutta kesällä pystyn pitämään vaaleitakin. Tummemmat tunikat ja pitkähihaiset myös voinkin nyt jättää suosiolla syssymmälle.

Kaava Kangaskapinan Peppi
Valmis 2019.06.29.

Kukkakuosi on tämäkin varmaan Taitoon kangasta, ainakin laatu on samaa. Samalla tapaa jouduin tekemään sauman taakse kuin tässäkin tunikassa.

Kaava Kangaskapinan Peppi
Valmis 2019.06.29.

Nämä pääkallot ovat Swafingin kangasta noin neljän-viiden vuoden takaa. 

Näin on kuukausi nyt kulunut tätä ompeluaiheisen blogin kirjoittelua ja kivaa on ollut. Suunnitelmissani olisi löytää kivat caprihousujen kaavat. Joustaville on helpompi löytää esim. leggareita, mutta toiveissani olisi löytää kudotulle kankaalle tehdyt kaavat. Sellaiset joita voisin käyttää näiden tunikoiden kanssa.

Mukavaa sunnuntaita!
-anne- 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti