Sivut

torstai 6. kesäkuuta 2019

Lierihattu

Innostuin sitten kokeilemaan lierihatun ompelua. Hattuja olenkin ommellut vähemmän, mutta joitakin on tullut kyllä tehtyä vuosien mittaan.


Niistä jemmoistahan tämäkin farkkukangas löytyi. Muistelen, että tein tästä sellaisen minihameen tyttärelleni. Kangasta oli tietysti reilummalti ostettu tyyliin ajatuksella, että ompelen muutakin... 😅 Vuorikankaaksi nappasin vanhaa valkoista lakanaa, joka on jo mukavasti pehmennyttä. Leikkasin kappaleet lakanan reunaosista, keskeltä kangas oli jo kulunut aika hituiseksi. Yritän osaltani hyödyntää kierrätystä mahdollisuuksien mukaan. 


Kaavan löysin netistä Kodin Kuvalehden sivuilta. Siellä mainitaan, että kaava on peräisin Suuri Käsityölehden kaikkien aikojen ensimmäisestä numerosta 1/1974. Sitä numeroa miulta ei löydykään, mammani lahjoitti kyseisen lehden vuosikertoja joskus miulle: Hän oli tilannut lehteä, mutta se tilaus alkoi muistaakseni numerosta 4 siltä vuodelta.

Valmis 2019.05.30.
Kaava Suuri Käsityölehti 1/1974 (löytyy myös Kodin Kuvalehden nettisivuilta)

Kaavassa oli yksi koko, no 58 joka onkin sopiva koko omaan päähän. Tässä kaavassa on 5 kiilaa, joka onkin vähän ehkä hankalampi ommella kuin 6-kiilainen lakiosa. 

Lierin alaosan ompelin hatun päältä päin kiinni kupuosan puolelle juuri lierin saumaan. Seuraavaan kokeilen ommella lierin puolelle alaosan kiinni.

Hatusta tuli sopivan kokoinen, ihan kiva hellehattu! Ai niin, lierin alareunaanhan leikkasin vähän leveämmän saumanvaran, mutta leveämpikin lieri voisi olla. No, seuraavaan sitten ja ehkäpä toisella kaavalla.

-anne-




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti