Sivut

keskiviikko 5. kesäkuuta 2019

Käsityöpusseja vaihteeksi

Kun suurimman tunikainnostuksen sain taltutettua, tartuin ajatukseen ommelluista pikkukasseista. Kaivelin tietokoneelle  aiemmin tallentamiani vinkkejä ja ilmaiskaavoja. Kirjanmerkeistäkin löytyi jokunen linkki. 

Innostuin jokunen vuosi sitten ompelemaan muutaman pussukan ja kassin. Tässä linkit niiden kuviin ja teksteihin tuonne neuleblogini puolelle.

Kaiveltuani kangastilkkuja sekä vetoketjuvarastoani kotona totesin, että ompelen pari kassia ilman vetoketjua, koska tietenkään ei natsannut yhdenkään väri eikä pituus kankaaseen.

Valmis 2019.05.30.

Tällaisen kaksisankaisen käsityöpussin tein silloin aiemminkin ja nyt siis erivärisenä. Olihan se sellaista pussin pyörittelyä seuratessani alkuperäistä enkunkielistä ohjetta. Ja olin autuaasti unohtanut ompelujärjestyksen edelliseltä kerralta... Tämän linkki oli vanhentunut, ehkä löytynee jostain muualta. Onneksi olin tallentanut pdf-tiedoston nimeltään allpeoplequilt.com. Kun lyhyemmän sangan pujottaa pidemmän yli eivät lankakerät pääse karkaamaan. Lanka kulkee kuitenkin kivasti vaikka kassia pitääkin käsivarrella. Kirjoitin kaavaan muistiin työvaiheita seuraavaa mahdollista ompelukertaa varten.

Valmis 2019.05.30.

Tämä yksisankainen on myös kätevä pitää käsivarrella neulomisen aikana. Kaavoja tähänkin löytyy netistä kun hakee esim. sanoilla ommeltu käsityöpussi kaava. Itse muokkasin nyt tähän malliin oman version, ettei tule sanomista myyntiin tehdessä.  Vieläkin kahvaosa jäi liian leveäksi. Katsotaan nyt saanko näitä enemmänkin tehtyä...


Kankaat näihin löysin siis omista jemmoista. Päälinen ulkoilukangasta ja vuori lakanakangasta, molemmat käyttämättömiä paloja. Lumipalloheisipensaan vihertävät pallot antavat hyvän vastavärin violeteille kasseille.

Kovasti suunnitelmissa siintää myös vetoketjullisten pussukoiden ompelu. Puodilta toin jo muutaman sopivan vetoketjunkin. Taidan tilata ihan metriketjujakin, jolloin pystyn hyödyntämään kaikenkokoisia tilkkuja. Edustaja onkin tänään sopivasti tulossa puodille. 😉

-anne-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti