Sivut

keskiviikko 26. kesäkuuta 2019

Kuudes tunika

Eilen illalla tuli tarve ommella jälleen yksi tunika, eihän noita lyhythihaisia olekaan vasta kuin kolme tehtynä... Uusi on aina uusi! Kesäkuun 13. päivänä puodilla kävi edustaja, jolta olen ennenkin tilannut Swafing -kankaita. Nyt innostuin tilaamaan uusia, ei niinkään pipokankaita vaan ihan tunikoihin, mekkoihin ja paitoihin (miulle) sopivia kuoseja ja värejä. Tällä viikolla eli maanantaina sitten tulivat, nopeasti vain reilussa viikossa ja hyvä niin!
Keskimmäinen musta kangas on pellavaa, muut trikoota. Ja sävyt tummemmat oikeasti kuin kuvassa.

Vielä saavat kuitenkin uudet kankaat puodilla odotella ompelua. Kaivelin eilen illalla kotona vanhoja varastoja ja tämä kuosi halusi muotoutua mekoksi/tunikaksi Peppimekon kaavalla... Kangas on todistetusti suomalaisen Taitoon kangasta. Tämän firman kankaat olivat lempparimateriaalia silloin parikymmentä vuotta sitten, kun ompelin paljon lapsillemme. Pikainen hakutulos kertoi, että firman toiminta alkoi vuonna 1991 ja loppui vuonna 2004. Tästä kankaasta olin varmaankin (jäljistä päätellen) ommellut yhdet tyttöjen pitkikset. 

Lopusta palasta sainkin juuri ja juuri tämän tunikan. Pitäähän se nyt ainakin yksi kesäinen kukkamekko olla miullakin. 😅Takakappaleeseen jouduin leikkaamaan sauman ja hihat sain juuri ja juuri ehjinä leikattua. Tähän halusin hihat koska näille miulla on eniten käyttöä. Seuraava versio sitten hihattomana tai vaikkapa holkkihihalla. Ja vyötärölle kurvia koversin kankaaseen jälleen. Taskujakin mietin, mutta en jaksanut ryhtyä kaivelemaan sopivaa yksiväristä kangasta saati tilkkutyönä tehdä samasta kankaasta...

Pääntielle leikkasin n. 4,5 cm levyisen  kaitaleen samasta kankaasta hulpion suuntaisesti ja tikkasin  kiinni kaksoisneulalla. Hihansuut ja helmat huolittelen ensin saumurilla ja sitten kaksoisneulalla. Saumurihuolittelu on periaatteessa tarpeeton, mutta reuna ei enää huolittelun jälkeen rullaudu ja päärme on helpompi ommella  kaksoisneulalla päältäpäin.

Peitetikkikoneenkin ostin jo silloin kun ensimmäisiä tuli harrasteompelijoillekin myyntiin. Se vaan on melko kranttu, joten nykyisin en ole jaksanut "pelata" sen kanssa. Kovassa käytössä se oli aikoinaan kyllä.


Kaava: Peppimekko, ilmaiskaava Kangaskapina
Kangas: Taitoo Niittykukat parin vuosikymmenen takaa

Tänään onkin vähän viileämpää, joten neuletakkia  (koneella itse neulottu) tarvitsin työmatkalla pyöräillessä. Ja uusi vaate tietysti käytössä! Ja niin itsetehtyjä! 💖

-anne-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti