Sivut

maanantai 24. kesäkuuta 2019

Pikkujuttuja

Innostuin eilen illalla ompelemaan pikkuhousunsuojia itselleni. Näihin saa joitakin pieniä tilkkuja ainakin käytettyä. Ja ovat nopeita ommella.

Ensimmäisen version leikkasin valkoisesta vanhasta lakanasta (päälyksiin) ja imuosaan puolestaan vanhaa käytettyä puuvillaista collegekangasta muinoin ompelemastani paidasta. Laitoin väliin kolme muotoiltua palaa ja siksakkasin ylimpään päälyskappaleeseen (lakanakangasta) kiinni yhdellä ompeleella. Lopuksi yhdistin saumurilla päälyskappaleet yhteen. Ihan viimeiseksi ompelin käsi  kirkkaan muovisen pikkunepparin  siivekkeisiin. Nämä pikkunepparitkin ovat vanhasta jemmasta. Voisivat olla isompia nämä 7 mm nepparit kooltaan. Muoviset kam-nepit toimisivat ehkä paremmin ja ovat nopeammat kiinnittää paikoilleen. Tämä ensimmäinen meni heti eilen illalla koekäyttöön, enkä muistanut sitten siis kuvata sitä.


Aamulla leikkasin kissatrikoosta (josta tein aiemmin sen tunikan) päälyset kolmeen. Ajattelin, että trikoiset eivät ehkä olisi kovin liukkaita. Eipä kyllä ensimmäinen testikappalekaan mihinkään ollut liikuskellut tänään vaan pysyi ihan paikallaan. Nyt sitten illalla laitoin testiin tällaisen trikooversion. Kaikissa on kolme collegekankaista imukappaletta välissä. Ompelujälki ei ole kummoista, mutta itsellenipä tein, eikä todellakaan haittaa käyttöä 😅 Uuden kankaan imukyky varmaan paranee pesujen jälkeen.

Tämän päivän perusteella taidan kyllä siirtyä näihin kestoversioihin. Rahaakaan en käyttänyt valmistukseen, mitä nyt sähköä kului ompeluun. Talvikaudeksi saattaisin ostaa pul-kangasta kosteutta estämään, jos nyt tarvitsen. Eipä ainakaan yhtään hiostanut tämä täysin puuvillainen.

-anne-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti