Sivut

tiistai 4. kesäkuuta 2019

Neljäs tunika

Samana päivänä kun latasin Peppimekon kaavan Kangaskapinasta tilasin myös maksullisen paperisen Taskutunika runsas -kaavan Jyväskylän kangaskaupasta. Kaava tuli joutuisasti ollen keskiviikkona perillä kun sunnuntaina tilasin.

Vertailin tätäkin kaavaa valmiisiin vaatteisiin ja myös Peppimekon kaavaan (ja sillä jo tehtyihin) ja kooksi valikoitui XXL. Tähän en tehnyt muutoksia, paitsi tietenkin pääntietä suurensin jättämällä saumanvarat pois.

Valmis 2019.05.27.
Kaava Taskutunika runsas, Jyväskylän kangaskauppa
Kangas Swafing -trikoo
Koko XXL

Tässä kaavassa tykkäsin noista taskuista. Olisihan ne ollut helppo tehdä itsekin esim. Peppimekkoon, mutta pääsin helpommalla valmista kaavaa käyttäen😅 Ja taskut ovat kooltaan juuri mukavan isot, jotta kännykkäkin mahtuu tarpeen vaatiessa mukaan.

Kangas edelleen omasta hyllystä, sarvikuonot tällä kertaa turkoosilla pohjalla. Jälleen pitkällä hihalla joten tiedän sitten, että tarvitseeko kaavaan siltä osin tehdä muutosta. Ei tarvinnut! Sopivan pitkät hihat tulivat. On tämä kyllä mukavaa ja nopeaa puuhaa, nyt jo neljä uutta kivaa vaatetta valmiina.

Toinenkin asia kyllä kiinnosti tässä kaavassa, nimittäin rintamuotolaskokset. Niiden kohtaa pitää kyllä vähän alentaa seuraavaan paitaan, kun tuo maan vetovoima ja vanhat rintsikat aiheuttivat sen, että laskokset jäivät liian ylös. Eipä sitä tuosta kirjavasta trikoosta juurikaan huomaa, mutta kun sen itse tietää...

Tästä seurauksena viime lauantaina sitten kävin liiviostoksilla... Nyt uusilla liiveillä laskokset asettuvatkin suht kohdilleen 😂Rintsikoita olisi myös kiva ommella itse. Olenkin vieraillut Makebra -sivuilla ahkerasti. Livekurssi olisi kiva, mutta ne ovat kaukana täältä kaakosta. Nettikurssikin on mahdollinen. Lähinnä kiinnostaisi saada juuri itselle sopivat kaavat, jolloin livekurssilla saisi sellaiset ohjaajan avulla muokattua juuri sopiviksi. Kovasti täällä mietitään... 😀

-anne-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti