Sivut

lauantai 15. kesäkuuta 2019

Mekko

Huomenna sunnuntaina pidettäviin juhliin sain eilen ommeltua uuden mekon. Tiistaina aloin miettiä, että ehtisinköhän surauttaa tai oikeammin ehtisinköhän saada yhtä tiettyä kangasta riittävän ajoissa.

Päätin ottaa yhteyttä kangaskauppaan, Ommellinen. Olin törmännyt siellä aivan ihastuttavaan kankaaseen keväällä tunikan kaavoja etsiessäni ja eksyin tietty ihan kangaskauppoihinkin. 
Kuusien kuiske, suunnittelija Petronella Grahn 

Kuosi jäi vaivaamaan ja onneksi löysin sen uudelleen. Soitin liikeeseen ja kyselin toimitusaikoja ja päätin sitten tehdä tilauksen. Kahden metrin pala tulikin perjantaiaamuna.

Peppi-mekko, helmaa pidennetty noin 25 cm
Tässä kuvassa unikon kukka toistaa hauskasti tuota yhden punaisen värin (kärpässieni) ideaa.

Päätin käyttää jo tutuksi tullutta Peppi-mekon kaavaa. Pohdiskelin kyllä helman pituutta ja pikku hiljaa kallistuin pidempään helmaan. Sain aseteltua kaavat siten että helman leveys pysyi suht samana kuin tunikassa eli piirtelin uuden viivan kurvin alta. En siis jatkanut sivusauman linjaa koska olisi ehkä tullut liian leveä helma. Eikä kangaskaan olisi riittänyt.  Nytkin etukappaleen helma oli jo aivan takakappaleen kädentien kohdalla. Mekon pituudeksi tuli noin 114 cm ennen ompelua.


Vähän kyllä hirvitti käydä saksilla aivan tuoreen kankaan kimppuun, mutta hyvinhän siinä kävi. Pääntiehen en jättänyt saumanvaroja ja pientä kurvia kaarsin vyötärön kohtaan.

Laitan joskus sitten kuvaa vaatteesta ylläni, nyt ei ollut taaskaan kuvausapuja paikalla.

-anne-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti